Trainee inom samhällsplanering till Ånge kommun

 

Bygg framtiden med oss

Som trainee får du en given roll men möjligheten att se en bredd i yrken, uppdrag och karriärvägar. Det här är en stor möjlighet för dig som är i början av din karriär. På många orter är kommunen den största arbetsgivaren, vilket gör att det kan finnas många karriärvägar att gå när man är anställd. Kommunen är en spännande arbetsplats där du får vara med och jobba för att det ska fungera så bra som möjligt för kommuninvånarna.

 

Ta chansen att söka som trainee till programmet Trainee Sundsvallsregionen där du får möjlighet att fördjupa dig inom det område du är utbildad, bygga nätverk inför framtiden och få både personlig och professionell utveckling! Som trainee är du med i hetluften och påverkar - på riktigt.

 

Så, vill du skapa framtidens välfärd tillsammans med oss?

 

Arbetsbeskrivning:

Under 12 månader arbetar du ungefär 80 procent med de arbetsuppgifter som ingår i traineetjänsten, självklart med stöd av en erfaren handledare. Den övriga tiden deltar du tillsammans med de andra traineerna i ett program där du får kunskap om hur en kommun är organiserad och fördjupning i olika områden som är grundpelare i organisationen. Det kan vara exempelvis kommunikation, ekonomi, digitalisering, samhällsbyggnad och näringsliv.

 

Som trainee inom samhällsplanering i Ånge kommun kommer du bland annat att kunna jobba med:

 

Leda och delta i projekt

Samordna och stödja samhällsutveckling

Översiktsplanering och detaljplaner

GIS

 

Du kommer under din traineetjänst att vara delaktig i att utforma kommunens översiktsplan.
Under två månader hösten 2021 kommer du att ha en så kallad breddningsperiod. Det innebär att du kommer vara trainee i någon av de andra kommunerna som ingår i programmet. Syftet är att du ska få bredare insikt i hur det kan se ut i olika kommuner. Dessutom får du chansen att bygga ett ännu större nätverk inför framtiden.

 

Du kommer tillsammans med de andra traineerna att få åka till Bryssel under tre dagar för att lära dig mer om hur svenska kommuner kan påverka arbetet inom EU och hur vi påverkas av de beslut som tas där. Hänsyn tas givetvis till hur situationen ser ut med Covid -19 och vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

 

Kvalifikationer:

Du kan ha examen inom samhällsplanering eller ett annat område som arbetsgivaren bedömer vara relevant för uppdraget.

 

För oss är det viktigaste att du har ett genuint intresse för beskrivna arbetsuppgifter och en vilja att tillsammans med oss göra skillnad för våra kommuninvånare och skapa framtidens välfärd!

 

Din akademiska examen får dock inte vara äldre än tre år och du ska kunna visa upp ditt examensbevis inför programstart.

 

Vi söker dig som är intresserad och har ett engagemang i samhällsfrågor och som vill vara med och bidra till framtidens välfärd. Du har förmåga att lyfta blicken för att se och förstå din del och ditt bidrag till helheten och ett större sammanhang. För att trivas och passa i rollen som trainee behöver du ha ett öppet och accepterande förhållningssätt gentemot andra som du möter, eftersom du kommer ställas inför många nya situationer och samverka med många olika grupper. Det är både berikande och utmanande!

 

Som person har du en positiv attityd till ditt arbete och har en god analytisk förmåga. Du är självorganiserande och har förmåga att självständigt planera och organisera det egna arbetet. Du tycker att det är spännande och stimulerande att arbeta med siffror och statistik och kommunicerar på ett sätt som bidrar till att skapa engagemang och delaktighet. Du delar med dig

av förvärvade kunskaper och har förmåga att välja ut vad som är relevant information för andra.

 

Du har lätt för att uttrycka dig och skriver fram klarspråk utifrån vetenskaplig grund.

Eftersom du kan behöva ställa om inför nya förutsättningar och prioritera andra arbetsuppgifter behöver du kunna vara flexibel och prestigelös.

 

 Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Anställningens omfattning

Anställningsform: Allmän visstidsanställning

Omfattning: Heltid 2021-01-07 - 2021-12-31

Löneläge: 25.500kr/månad

 

Målet är att anställningen ska övergå till en tillsvidareanställning efter programmet

                                                                        

Så ansöker du:
Registrera din ansökan längst ned på denna sida. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ”Sök tjänst”. På www.ange.se/ledigajobb hittar du mer information och kontaktuppgifter till våra fackliga representanter.


Sista ansökningsdag 2020-07-31

VÄLKOMMEN IN MED DIN ANSÖKAN!

Ånge kommun med nära 10 000 invånare ligger mitt i Sverige. Här är du omgiven av Ljungandalens storslagna landskap, vackra boendemiljöer och människor som värnar om varandra. Vi erbjuder en mängd fritidsaktiviteter och ett rikt kulturliv. Med tåg tar du dig snabbt och bekvämt till Sundsvall och Östersund för handel och nöjen. Lika enkelt kommer du till härliga fjällmiljöer där Vemdalen och Åre erbjuder skidåkning i världsklass.

 

 

Kontakt

 

Elin Rapp kanslichef/kommunsekreterare

0690-250324

Elin.Rapp@ange.se

 

Maria Wallner

Samordnare Trainee Sundsvallsregionen

Maria.wallner@sundsvall.se  

 

 

 


Visa annons som pdf