Bibliotekarie

 

Vi erbjuder en spännande tjänst som bibliotekarie i Ånge kommun med omväxlande arbetsuppgifter fördelad på två skolbibliotek samt huvudbiblioteket. Tjänsten innebär kontakt och samarbete med skola och bibliotek, där du får arbeta med både vuxna och barn som låntagare.

Arbetsbeskrivning
Ditt arbete består av låntagarvägledning och referensarbete, databas- och informationssökning, inköp, delat ansvar för faktuering tillsammans med en annan kollega, iordningställande och gallring av medier, kravhantering, bokuppsättning och andra förekommande arbetsuppgifter på övriga bibliotek. Bokprat och dylika arrangemang förekommer också.
Vi ser det som en självklarhet att du har intresse av att arbeta med barn och ungdomar, och att du vill utveckla bibliotekets pedagogiska roll. Du har även ett stort intresse av och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur och ser informationssökning och källkritiskt tänkande som viktiga delar i ditt arbete.
Du tillhör kulturenheten med kulturchefen som närmaste chef. På Ånge folkbibliotek är vi nio medarbetare som arbetar på huvudbibliotek och filialer.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Vi ser gärna att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har goda datakunskaper.
Du är intresserad av att arbeta med läsfrämjande verksamhet för alla åldrar.
B-körkort är ett krav.
Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.
Erfarenhet av BOOK-IT är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är initiativtagande och självgående, du har en helhetssyn utifrån verksamhetens bästa.
Du har god samarbetsförmåga, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är serviceinriktad, empatisk, lugn och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid, 70%, med tillträde 2020-09-01.
Kväll- och helgtjänstgöring förekommer.
Vi erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete med stort egenansvar och stor påverkansmöjlighet. Kommunen erbjuder friskvårdskuponger.


                                                                        

Så ansöker du:
Registrera din ansökan längst ned på denna sida. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ”Sök tjänst”. På www.ange.se/ledigajobb hittar du mer information och kontaktuppgifter till våra fackliga representanter.


Sista ansökningsdag 2020-07-12

VÄLKOMMEN IN MED DIN ANSÖKAN!

Ånge kommun med nära 10 000 invånare ligger mitt i Sverige. Här är du omgiven av Ljungandalens storslagna landskap, vackra boendemiljöer och människor som värnar om varandra. Vi erbjuder en mängd fritidsaktiviteter och ett rikt kulturliv. Med tåg tar du dig snabbt och bekvämt till Sundsvall och Östersund för handel och nöjen. Lika enkelt kommer du till härliga fjällmiljöer där Vemdalen och Åre erbjuder skidåkning i världsklass.

 

Rekryterande chef

Peter Gunnarsson

073-2758829

Peter.Gunnarsson@ange.se

 

Cecilia Qviberg

Bibliotekarie

Facklig representant för DIK

0690–250 100 (vxl)

 


Visa annons som pdf